Resveratrol Kırmızı üzümün kabuğu ve çekirdeğinde bulunan antioksidan etkisini sağlayan bir maddedir. Bitkiler, resveratrolü doğal koşullar tarafından stres altına alındıkları zaman üretirler.
Resveratrol ilk kez geleneksel Japon tıbbında uzun sürelerce kullanılmış Japon Madımağı da denilen Polyganum Cuspidatum köklerinden izole edilmiştir Bitkilerin stres altında, kendilerini UV ışıktan, mantar enfeksiyonlarından, mekanik travmalardan korumak için ürettiği resveratrol,in vitro ve in vivo yapılan çalışmalarda hücresel bir koruyucu olarak çalıştığı gösterilmiştir. Hücrede serbest radikal süpürücü olarak çalışmaktadır.
- Alerjik Reaksiyonları Azaltır
- Antioksidan Anti-Enflamatuar Enfeksiyondan Korur
- İskemiden Korur Astım Tedavisinde Destekleyicidir
- Bronşiolit Tedavisinde Destekleyicidir
- Alerjik Rinit Tedavisinde Destekleyicidir
- Obeziteyi Azaltır
- Anti-Viral - Antienflamatuar, - Antiapoptotik, - Antioksidan, - Antifibrotik, ve Antikanser
aktiviteleri dahil olmak üzere solunum sistemi hastalıklarının tedavisinde büyük bir potansiyel ortaya koymuştur.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.