Diş eti iltihabı, diş etinizin dişlerinizin tabanı etrafındaki kısmı olan diş etinizde tahrişe, kızarıklığa ve şişmeye (iltihaba) neden olan yaygın ve hafif bir diş eti hastalığıdır (periodontal hastalık). Diş eti iltihabını ciddiye almak ve hemen tedavi etmek önemlidir.
Saçlarımız düzenli olarak çok fazla strese maruz kalır: Elektrikli kurutma makinesi, saç stilleri, şekillendirme ürünleri ve diyetler. Cildimize verdiğimiz bakımın aynısını saçlarımıza da vermeyi çoğu zaman ihmal ederiz. Saç maskesi uygulaması ile kendinizi şımartabilirsiniz. Saç maskesi tam olarak nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır? Bu yazımızda hepsine cevap bulabilirsiniz.
Herkesin cildi yağ üretir. Yağ bezleriniz, cildinizi ve saçınızı nemlendiren ve koruyan yağlı veya mumsu bir madde olan sebumu üretir. Yağlı cilt, bezleriniz çok fazla sebum ürettiğinde ortaya çıkar ve bu da yağlı bir yüzeye, tıkanmış gözeneklere ve akneye yol açabilir.
Vitaminler, hayati fonksiyonların normal seyrinin imkansız olduğu önemli bileşik gruplarıdır. İnsan vücudunda salgılanan veya gıda yoluyla elde edilen, vücudun eksikliklere düşmemesi için optimal alımları gereklidir. Bu aynı zamanda K vitamini için de geçerlidir.
Gargara genel olarak halk arasında ağızla alakalı sorunları çözmek için başvurulan ve kolay görülen bir tedavi şeklidir. Gargara bazen evde hazırlanır bazen ise doktorlar tarafından verilir ve eczane yöntemiyle hazırlanır. Tuzlu su gargarası en çok tercih edilen gargara çeşididir. Ağız bakımı ve ağız temizliği açısından genellikle kullanılan ve kullanılması önerilen bir yöntemdir. Bu yazımızda sizlere gargaranın ne olduğunu, gargaranın faydalarını, gargaranın nasıl yapılması gerektiğini ve gargaranın herhangi bir zararının olup olmadığını açıkladık.
Cilt kuruluğu genel olarak baktığımızda kış aylarında artış gösteren bir problemdir. Soğuk havanın cilde teması ile birlikte cilt üzerinde kurumalar meydana gelmektedir. Bunun yanı sıra cilt kuruluğuna yol açan başka faktörlerde bulunmaktadır. Buna ek olarak cilt kuruluğu sadece yüzümüzde değil ellerde, dirseklerde, dudaklarda, dizlerde ve bacaklarda da görülebilmesi mümkün olmaktadır.
Güneş yanıkları yaz ayının gelmesiyle birlikle daha çok artış göstermeye başlamıştır. Güneş yanıklarının genelde ortaya çıkma sebeplerinden biri ise cildin yoğun güneş ışınlara maruz kalmasından itibaren gerçekleşmektedir. Genel olarak baktığımızda çok açık tenli olan bireylerde güneş yanıkları oldukça sık görülmektedir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.